Novosti

Gistec consulting

Počela izgradnja prve faze "Beograda na vodi"


“Beograd na vodi”, projekat koji je ozbiljno zatalasao strasti u gradu polako pravi korake ka realizaciji prve faze. Postavljen je kamen temeljac za prve objekte u okviru šireg plana reurbanizacije savske obale. 

Prvi objekti čija je gradnja otvorena su stambene namene "BW Residences" i nalaze se nadomak mosta Miladina Zarica (Stari savski most), u bloku 14 zone S5 prostornog plana područja posebne namene tačnije u okviru formirane građevinske parcele GP1. To su dva velika dvadesetospratna stambena objekta visine 72 metara sa blizu 68.000 kvadrata gotovo uz samu obalu reke, i u svojim opštim karakteristikama nisu doživeli promene od inicijalno predstavljenog idejnog rešenja. Rok za završetak je mart 2018. godine.

U međuvremenu, ovaj projekat prati i nekoliko manjih estetskih intervencija na podruciju Savamale. Tokom leta je obavljena rekonstrukcija Hercegovačke ulice, izgrađen je parking u krugu privremenog kafića “Savanova”, a u toku su završni radovi na obaloutvrdi tj savskoj promenadi u dužini od 300 metara. 

Pored dva stambena objekta za koje je postavljen kamen temeljac, kao deo prve faze projekta planira se izgradnja hotela, poslovne kule i tržnog centra sa preko 140.000 kvadratnih metara bruto površine. Hotel je planirano da bude izgrađen u okviru bloka 13 usvojenog plana a u pitanju je svetski poznat brend W hotela, iz lanca Starwood Hotels & Resorts Worldwide, sa kojima je Belgrade Waterfront nedavno potpisao ugovor o saradnji. Otvaranje hotela se očekuje tek tokom 2019. godine a imaće 120 hotelskih soba i apartmana.


scroll up